Info

Manon, sopraan, studeerde aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle. In juli 2014 studeerde zij af als klassiek zangeres.

Achtergrond
Als kind volgde Manon pianolessen en hield zij zich graag bezig met allerlei creatieve expressievormen. In haar tienerjaren volgde ze zanglessen op het gebied van musical- en popmuziek. Via haar toenmalige zangdocent, Jeroen Helder, kwam zij in aanraking met het klassieke genre. Met haar liefde voor taal en poëzie was klassieke muziek voor Manon een waardevolle ontdekking. Ze besloot haar sopraanstem verder te ontwikkelen en zich te ontplooien als zangeres.

Opleiding
Tijdens haar conservatoriumstudie kreeg Manon les van Lodewijk Meeuwsen en Harry van Berne. Bovendien nam zij veelvuldig deel aan liedklasprojecten onder leiding van Marien van Nieukerken. Zij werkte daarbij samen met verschillende pianisten en kreeg les van gastdocenten zoals Johanette Zomer en David Wilson-Johnson. Bovendien volgde ze masterclasses bij Irene Maessen, Meribeth Bunch Dayme en Margreet Honig. Ze volgde een minor piano en de basiscursus EVT. Sinds haar afstuderen wordt Manon vocaal gecoacht door Aart Mateboer.

Ervaring
Koorervaring deed ze op in buitenproductie ‘the Tempest’ van Holland Opera, tijdens stages bij het Groot Omroepkoor en in verschillende project- en a capellakoren. Als solist was zij te horen met cantates van J.S. Bach, repertoire van componisten als Durante, Fauré, Franck, Mendelssohn, het requiem van Mozart, maar ook met werk van minder bekende Spaanse componisten zoals J. de Torres en F. Valls. Tevens vertolkte zij de solistenpartij van Annelies (James Whitbourn).
Naast oratoria ligt Manons hart bij oude muziek en liedkunst. Zij brengt dit regelmatig ten gehore in duo- of ensembleverband. Zie hiervoor ook de pagina samenwerking.

Een CV is op te vragen via het contactformulier.